A gyümölcsös eper összehasonlíthatatlanul élvezetes: csodálatosan friss, a nyár megtestesítője, és természeténél fogva édes. Ők ennek a nyári tortának a vitathatatlan csillagai, és ismét bebizonyítják, miből készülnek: ez a recept csak természetes cukrokat tartalmaz, és csodálatos íze van hozzáadott cukor nélkül!
Nehézségi fok: ①②③
Költség: ①②③
Elkészítési idő: 120 perc
Várakozási idő: 25 perc
Hozzávalók (8 szelethez):
Az alaphoz:
- 300 g mandula
- 1 csipet só
- 100 g kimagozott datolya
- 0,5 teáskanál őrölt vanília
A krémhez:
- 4 teáskanál agar-agar
- 800 g Joya epres mandulagurt
- 200 g Joya mandulaital
A tetejére:
- 2 teáskanál juharszirup
- 5 darab mentalevél
- 200g friss eper
Elkészítése:
Az alaphoz daráljuk össze a mandulát, datolyát sóval és az őrölt vaníliával, míg ragadós tésztát kapunk.
Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és egyenletesen oszlassuk el benne a masszát, majd nyomkodjuk le úgy, hogy a széle 2 cm-rel magasabb legyen és hűvös helyen tároljuk.
A töltelékhez keverjük el az agar-agart a mandulaitalban, majd folyamatos keverés mellett röviden forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá az epres mandulagurtot, tehetünk bele pürésített epret is, majd az alapra öntjük. 2 órán át hűtőben pihentessük.
Mossuk meg az epret, távolítsuk el a szárat, majd vágjuk negyedekre. Szórjuk a tortára, hintsük meg juharsziruppal. Ezután díszítsük mentalevelekkel és szervírozzuk.
Jó étvágyat kívánunk!