A gyümölcsös eper összehasonlíthatatlanul élvezetes: csodálatosan friss, a nyár megtestesítője, és természeténél fogva édes. Ők ennek a nyári tortának a vitathatatlan csillagai, és ismét bebizonyítják, miből készülnek: ez a recept csak természetes cukrokat tartalmaz, és csodálatos íze van hozzáadott cukor nélkül!

 

Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 120 perc

Várakozási idő: 25 perc

 

Hozzávalók (8 szelethez):

Az alaphoz:

  • 300 g mandula
  • 1 csipet só
  • 100 g kimagozott datolya
  • 0,5 teáskanál őrölt vanília

A krémhez:

  • 4 teáskanál agar-agar
  • 800 g Joya epres mandulagurt
  • 200 g Joya mandulaital

A tetejére:

  • 2 teáskanál juharszirup
  • 5 darab mentalevél
  • 200g friss eper

 

Elkészítése:

Az alaphoz daráljuk össze a mandulát, datolyát sóval és az őrölt vaníliával, míg ragadós tésztát kapunk.

Béleljünk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral és egyenletesen oszlassuk el benne a masszát, majd nyomkodjuk le úgy, hogy a széle 2 cm-rel magasabb legyen és hűvös helyen tároljuk.

A töltelékhez keverjük el az agar-agart a mandulaitalban, majd folyamatos keverés mellett röviden forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá az epres mandulagurtot, tehetünk bele pürésített epret is, majd az alapra öntjük. 2 órán át hűtőben pihentessük.

Mossuk meg az epret, távolítsuk el a szárat, majd vágjuk negyedekre. Szórjuk a tortára, hintsük meg juharsziruppal. Ezután díszítsük mentalevelekkel és szervírozzuk.

Jó étvágyat kívánunk!