Van jobb a piténél? Talán a gyümölcsös áfonyás sajttortánk, mely  gyorsan elkészül és isteni finom! 😋😍
Hozzávalók:
egy csomag keksz (opcionális)
2 evőkanál növényi zsír
2 evőkanál kókuszolaj
300g vegán krémsajt
150g Joya bio szójagurt
Fél citrom leve
80 g kesudió mag
Egy kis áfonyalekvár
A tetejére: sütimorzsa és áfonya
Elkészítés:
Először zúzd össze a kekszet kisebb darabokra és adj hozzá egy kis növényi zsiradékot illetve 2 evőkanál kókuszolajat. A masszához keverd össze a  vegán krémsajtot, szójagurtot, kesudiót és egy kis citromlevet, és addig keverd, míg egy sima, krémes masszát nem kapsz. Most vegyél egy sütőformát, és kezdd el szétszórni a kekszet az alján, és addig nyomkodd, amíg egyenletes felületet nem képez. A krémet közvetlenül a sütitésztára kend, és simítsd le egy nagy fakanállal. Kenj rá egy vékony réteg lekvárt, és díszítsd kedvedre sütimorzsával és áfonyával. A sajttortát vagy kicsit tovább hagyhatod a hűtőben, vagy beteheted a fagyasztóba kb 40 percre, hogy egy kicsit szilárdabb legyen az állaga.
Szeletelj fel és jó étvágyat! 🍨☀️