Megvannak az idei Fenntarthatóság Szimbóluma verseny nyertesei

 

 

A Trade magazin másodszor hirdette meg a Fenntarthatóság Szimbóluma pályázatot, és immár hagyományosan, az FMCG szakma legnagyobb konferenciáján, az ötnapos Business Days konferencián kerültek átadásra a díjak szeptember 22-én.

 

A Trade magazin évek óta kiemelten foglalkozik a fenntarthatóság kiterjesztett témakörével a magazin oldalain, valamint eseményein. A Fenntarthatóság Szimbóluma versenyen olyan cégeket és projektek részesülnek elismerésben, amelyek hozzájárulnak a karbonlábnyom csökkentéséhez, a klímaváltozás elleni küzdelem támogatásához, a körforgásos gazdaság szereplőinek nagyobb számához, az élelmiszerpazarlás elleni küzdelemhez, és a hulladékkezelés hatékonyságának növeléséhez, beleértve a környezetbarát csomagolóanyagok jelenlétének növelését.

 

A verseny célja, hogy minden évben, minél több olyan sikeres projekt kerüljön bemutatásra a Trade magazin által, amelyek hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő eléréséhez, és példaként állhatnak mások előtt.

A meghirdetett három kategóriába összesen 27 pályázat érkezett idén, amelyek közül, a vállalati, valamint termék és szolgáltatási kategória mellett, a legmagasabb pontszámot, és a legnagyobb elismerést a személyi kategóriába beküldött pályázat kapta.

 

A díjátadón, szeptember 22-én a nyertesek átvehették az elismerő okleveleket, és használhatják a Fenntarthatóság Szimbóluma 2021 logót.

 

Az alábbi táblázatban a Fenntarthatóság Szimbóluma 2021 nyertesei, valamint pályázatuk rövid leírása olvasható. Minden nyertesnek gratulálunk a Zsűri minden tagja nevében, és várjuk a következő versenyre is a nagyszerű fenntarthatósági pályázatokat a www.fenntarthatosagszimboluma.hu oldalon!

A Fenntarthatóság Szimbóluma 2021 cím egyik nyertese:

A Real Nature Kft. , Joya növényi termékek.  A Joya márkával több mint 15 éve vannak jelen a hazai piacon. Folyamatosan bővülő kínálatukban a szója mellett többek között rizs, mandula, kókusz, zab alapú italokat és joghurtkultúrás termékeket forgalmaznak. Márkacsaládjukban először a zab- és rizsital, majd a mandula és kókuszitalok kerültek 0%-os cukortartalommal bevezetésre. Az új gyártástechnológiai eljárásnak köszönhetően, a zabban és a rizsben található szénhidrát nem alakul át cukorrá, így e termékek csak természetes cukrokat tartalmaznak.  Számos intézkedésük következtében az elmúlt évben csökkentették a csomagolóanyag mennyiségét és a műanyag felhasználást.

A nyertesek teljes listája az alábbi linken érhető el: https://trademagazin.hu/hu/megvannak-az-idei-fenntarthatosag-szimboluma-verseny-nyertesei/

 

Forrás: Trade magazin (trademagazin.hu) Hírek és cikkek, Gyarmati Orsolya: Megvannak az idei Fenntarthatóság Szimbóluma verseny nyertesei