Egy zabital 0% cukorral – egyáltalán lehetséges? A zabban természetesen előforduló cukorral nehéz alacsony szinten tartani a zabitalok cukortartalmát. Nehéz, de nem lehetetlen! A Joya zabitala betartja ígéretét- krémes íz 0% cukorral: nem tartalmaz sem cukrot, sem édesítőszert, ami könnyű élvezetet jelent, mindössze 25 kcal/100 ml a nap bármely szakában.

Ezt a vegán banánkenyet megéri elkészíteni, és fantasztikus módja annak, hogy bűntudat nélkül élvezzük a délutáni uzsonnát!

Hozzávalók:

  • 250 g liszt
  • 60 g zabpehely
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet vanília kivonat
  • 1 csipet só
  • 5 banán
  • 70 ml napraforgó olaj
  • 70 ml Joya 0%zabital
  • apróra vágott magvak (pl. dió, mogyoró)

Elkészítése:

Keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, sütőport, vanília kivonatot és sót a pürésített 4 db banánnal.

Adjuk hozzá az olajat és a Joya zabitalt majd jól keverjük össze.

Öntsük a tésztát egy kenyérsütő formába. Vágjunk félbe egy banánt, majd tegyük a kenyér tetejére megszórva az apróra vágott magvakkal.

Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és süssük a kenyeret 50 percen keresztül.