Egy zabital 0% cukorral – egyáltalán lehetséges? A zabban természetesen előforduló cukorral nehéz alacsony szinten tartani a zabitalok cukortartalmát. Nehéz, de nem lehetetlen! A Joya zabitala betartja ígéretét- krémes íz 0% cukorral: nem tartalmaz sem cukrot, sem édesítőszert, ami könnyű élvezetet jelent, mindössze 25 kcal/100 ml a nap bármely szakában.
Ezt a vegán banánkenyet megéri elkészíteni, és fantasztikus módja annak, hogy bűntudat nélkül élvezzük a délutáni uzsonnát!
Hozzávalók:
- 250 g liszt
- 60 g zabpehely
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet vanília kivonat
- 1 csipet só
- 5 banán
- 70 ml napraforgó olaj
- 70 ml Joya 0%zabital
- apróra vágott magvak (pl. dió, mogyoró)
Elkészítése:
Keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, sütőport, vanília kivonatot és sót a pürésített 4 db banánnal.
Adjuk hozzá az olajat és a Joya zabitalt majd jól keverjük össze.
Öntsük a tésztát egy kenyérsütő formába. Vágjunk félbe egy banánt, majd tegyük a kenyér tetejére megszórva az apróra vágott magvakkal.
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra és süssük a kenyeret 50 percen keresztül.