Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 30 perc

Várakozási idő: 15  perc

 

Hozzávalók:

4 adaghoz

200 ml Joya mandula főzőkrém

2 evőkanál cukor

0,5 tk őrölt vanília

 

A tésztához

5 evőkanál vegán margarin

120 ml Joya szójaital

250 g liszt

2 evőkanál sütőpor

50 g porcukor

1 csipet só

1 liter olaj

 

CSOKI ganache-hoz

100 g étcsokoládé (legalább 70%-os)

100 g kókusztej

 

Elkészítése:

Egy serpenyőben felmelegítjük a szójaitalt és megolvasztjuk benne a vegán vajat. A lisztet, a sütőport, a porcukrot és a sót jól összekeverjük egy tálban. Keverés közben hozzáadjuk a nedves hozzávalókhoz és tésztává keverjük.

Egy serpenyőben melegítsük fel az olajat kb. 170 ° C-ra. A tésztát osszuk 10 egyenlő részre, és formáljunk belőle kis golyókat.

Körülbelül 4-5 percig süssük a tésztagolyókat mindkét oldalon, törlőpapírra szedjük és hagyjuk kihűlni.

A lehűtött mandula főzőkrémet porcukorral és vaníliával habosra keverjük, és hűvös helyre tesszük.

A ganache -hoz a csokoládét durvára vágjuk, és egy tálba tesszük. Felmelegítjük  a kókusztejet és ráöntjük  a csokoládét, majd addig keverjük, amíg a csokoládé felolvad, és sűrű mártást nem kapunk.

Félbevágjuk a kihűlt tésztagolyókat. A felső feleit a ganache -ba mártjuk . Az alsó felére kenjük a mandulás krémet, és egymásra halmozzuk, majd hűtőbe tesszük vagy azonnal tálaljuk.