Nehézségi fok: ①②③

Költség: ①②③

Elkészítési idő: 60  perc

Várakozási idő: 30 perc

 

Hozzávalók :

Az öntethez:

5 dl Real Nature görög joghurt (natúr, laktózmentes vagy light)

pár csepp citromlé

1-1 csipet só és bors

 

A sülthöz:

1 cs. Linda McCartney vöröshagymás-rozmaringos kolbász

10 db koktélparadicsom

1 fej fokhagyma

1 fej lilahagyma

fél dl olívaolaj

pár ágacska friss rozmaring

 

A salátához:

1 cs. mozzarella golyó

1 cs zöld spárga

15 dkg zöldborsó

4 főtt tojás

4 db friss retek

1 fej jégsaláta

1 csipet só és bors

 

 

Elkészítése:

A kolbászokat  sütőtálba tesszük, mellé helyezzük a  koktélparadicsomokat, fokhagymát héjával együtt és felszeletelt lilahagymát, majd az egészet meglocsoljuk olívaolajjal és ráhelyezzük a rozmaring ágacskákat. A dobozon szereplő leírás szerint elkészítjük. Ha a fokhagymák még nem puhultak meg, a kolbászokat kivéve még visszatoljuk a sütőbe, majd ha kész kifejtjük őket a héjukból.

A tojásokat megfőzzük, közben a zöldborsót és a spárgát forró vízben pár percig blansírozzuk, majd lecsepegtetjük. A retket feldaraboljuk, a salátát széttépkedjük. Rátesszük a mozzarella golyókat , borsót, majd sóval, borssal ízesítjük és az egészet  összeforgatjuk.  Óvatosan beletesszük a spárgát.

Az öntethez a Real Nature görög joghurtot ízesítjük citromlével, sóval és borssal, majd tálkába tesszük.

Kerti ebédhez vagy vacsorához tálaljuk külön a salátát, a sütőedényben a kolbászokat és külön tálkában az öntetet.