Ne játssz az étellel! – hallhattuk gyerekként az anyukánktól. Mi a Real Nature-nél
azonban úgy gondoljuk ezt a szabályt bizony érdemes néha felrúgni, különösen a
Szeretet Ünnepén, amikor végre csak a családra fókuszálhatunk. Az alábbiakban
olyan finomságokat mutatunk be, amelyekhez nem kell nagy főzési tudomány, csak
egy kis kreativitás és máris kész az egészséges finomság, aminek még a
legétvágytalanabb gyerekek sem tudnak ellenállni, ráadásul a felnőttek is szívesen
fogyasztják. Az első két receptünk dekoratív előétel. Folytatása következik! Mi ezzel a finomsággal kívánunk békés, boldog Karácsonyt!

 

Joghurtos francia saláta

A francia saláta az ünnepi asztal éke lehet,ha vendégeket várunk. A karácsonyi sült csirke és hal mellé köretként, vagy a szilveszteri állófogadáson főételként is tálalhatjuk. Egy kis díszítéssel pedig igazán vonzóvá varázsolhatjuk!

Hozzávalók 6 adaghoz:

 

1 db alma

1 csipetnyi porcukor és bors

2 dl  Real Nature görög joghurt

3-4 db ecetes uborka

1 csipet só

2 dl tejföl

60 dkg zöldség (főtt sárgarépa, fehérrépa, zöldborsó, zeller vagy franciasaláta alap)

2 db burgonya

Elkészítés:

A megtisztított és kockára vágott zöldségeket főzzük puhára. Ügyeljünk arra, hogy egyik se legyen túl puha. A megfőtt zöldséget öblítsük le hideg vízzel és hagyjuk kihűlni. Közben vágjuk fel hasonló méretű kockákra az almát, és az ecetes uborkát. Az öntet hozzávalóit keverjük el és ízesítsük ízlés szerint, hígítsuk a citromlével vagy az ecetes uborka levével. A zöldségeket, almát, uborkát keverjük el a majonézes mártással, majd öntsük bele a formákba és tegyük pár órára hűtőszekrénybe. A tálaláskor egy mosolygós arc biztosan meghozza az étvágyat a gyerekeknek.

 

Joghurtos gombácskák

 

Ezt a gusztusos hidegtálat Karácsony másnapjára javasoljuk, amikor már inkább a könnyedebb ételek mellett döntenénk. Különösen szerethető ez a gyerekes családokban, ráadásul hűtve bármelyik napszakban fogyasztható.

Hozzávalók:

8 db tojás

4 db paradicsom

2 db zsemle

8 evőkanál tej

4 evőkanál Real Nature túró,

2 evőkanál Real Nature görög joghurt,

2 mokkáskanál só, őrölt pirospaprika,

a mártáshoz: 2 evőkanál olaj, 4 evőkanál Real Nature görög joghurt, 2 dl tej, só, 2 evőkanál liszt.

Elkészítés: A tojásokat keményre főzzük, levágjuk a tetejét, a sárgáját kiszedjük. A zsemléket apró kockákra vágjuk és a tejjel megáztatjuk. Szétmorzsoljuk, majd összekeverjük a sárgákat a joghurttal, túróval, sóval, pirospaprikával. A tojásfehérjéket jól megpúpozva megtöltjük a túrós keverékkel, és tűzálló tálba tesszük a már megtöltött tojásokat.

A mártáshoz az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a lisztet, és egy percnyi hevítés után ráöntjük a tejet. Megsózzuk, kevergetve besűrítjük, a tűzről levéve ráöntjük a tejfölt, simára dolgozzuk, és ráöntjük a tojásokra. A tetejére tesszük a félbevágott paradicsomokat, majd joghurttal pöttyözve díszítjük.